YHTÄ VARMASTI KUIN KAAMOS LASKEUTUU POHJOISEEN; SKÁBMAGOVAT ALKUPERÄISKANSOJEN ELOKUVAFESTIVAALI JÄRJESTETÄÄN TOTUTUSTI TAMMIKUUSSA 2021.

 

Koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen aika ja olosuhteet vaikuttavat myös Skábmagovat elokuvafestivaalin järjestämiseen. Haluamme kuitenkin maailman tilanteesta huolimatta tarjota yleisöllemme laajakirjoisen elokuvanäyttämön sekä muita taide- ja kulttuurielämyksiä totuttuun tapaan. Festivaalin vuoden 2021 teemana on yhteisöllisyys ja katseemme suuntautuvat pääasiallisesti saamelaisiin elokuvatuotantoihin – unohtamatta kuitenkaan muiden alkuperäiskansojen elokuvia. Festivaalit alkavat kaksi tuntisen avajaislähetyksen myötä, joka lähetetään netin kautta kaikkien nähtäville tammikuun 29.päivä 2021. Avajaiset tulee tarjoamaan monimuotoisen ja poikkitaiteellisen kokonaisuuden sisältäen mm. lyhytelokuvia, haastatteluja, musiikkia, sekä  performanssitaidetta.

 

Kaikki 2021 festivaalimme tapahtumat suunnitellaan pandemiatilanne huomioon ottaen ja turvallisuus edellä. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja olemme varautuneet koronatilanteen mahdolliseen muuttumiseen suunnittelemalla festivaalin järjestämisen myös kokonaan digitaalisesti. Kuitenkin, jos pandemia rauhoittuu ja antaa meille mahdollisuuden; niin tulemme esittämään myös muutamia fyysisiä näytöksiä lähiyleisölle turvallisuustekijät huomioiden. Oli lopullinen festivaalituotantomme sitten kokonaan verkossa tai hybridinä; toivomme tavoittavamme vähintäänkin uskolliset kävijämme, sekä ainutlaatuisen mahdollisuuden myötä uutta yleisöä digitaalisen festivaalin avulla. 

Vaikka emme välttämättä pysty tässä maailman ajassa yhdessä kokemaan elokuvaelämyksiä pohjoisen taivaan alla; teemme kuitenkin parhaamme, että kaikki pääsevät kokemaan sen aidon Skábmagovat elokuvafestivaalin tunnelman – erityisjärjestelyistä huolimatta.

Skábmagovat järjestetään 29.-31. tammikuuta 2021. Päivitämme festivaalin vaiheita ja uutisia nettisivujemme, sosiaalisen median sekä tiedotteiden kautta. 

 

Skábmagovat – alkuperäiskansojen elokuvafestivaalin järjestää Saamelaistaiteen tukiyhdistys yhdessä Saamelaiskäräjien alkuperäiskansojen elokuvakeskus Skábman, Saamelaisalueen koulutuskeskuksen, Yle Sápmin, Sajoksen ja Siidan kanssa.