Tapahtumapaikat

 

 

Festivaalin aikana elokuvataiteesta nautitaan kolmessa paikassa; saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen sekä saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan lisäksi myös kokonaan lumesta rakennettavassa Revontuliteatterissa.

 

 

 

 

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on Suomen saamelaisten parlamenttitalo sekä kulttuuri-, koulutus- ja osaamiskeskittymä. Sajos on ensisijaisesti tarkoitettu saamelaisten omaa käyttöä varten. Se on Suomen saamelaisten itsehallinnon ja elävän ja kehittyvän saamelaiskulttuurin symboli, jonka keskeisenä toiminnallisena tarkoituksena on sekä vaalia perinteistä kulttuuria että kehittää ja uudistaa saamelaista yhteiskuntaelämää.

 

 

Esteetön liikkuminen: Hissillä pääsee Sajoksen kaikkiin kerroksiin. Esteettömät WC-tilat.

Skábmagovat info- ja lipunmyyntipiste | Näytöspaikka | Skábmaklubba | Kahvila Čaiju

Auditorio
Istumapaikkoja: 190

 

 

 

 

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida sijaitsee Inarin kirkonkylässä, saamelaisten kotiseutualueella. Siidan toiminnasta vastaavat Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus. Siidan näyttelyt ja tapahtumat toimivat pohjoisen tiennäyttäjinä: vieraat opastetaan ikiaikaiseen ja elävään saamelaiskulttuuriin ja arktiseen luontoon.

 

 

Skábmagovat info- ja lipunmyyntipiste | Näytöspaikka | Kahvila-ravintola Sarrit

Auditorio
Paikkoja: 80

 

 

Revontuliteatteri

 

 

Revontuliteatteri on festivaalin tunnetuimpia ja rakastetuimpia tavaramerkkejä – täysin lumesta rakennettu Skábmagovien oma ulkoilmateatteri. Revontuliteatteri sijaitsee historiallisesti arvokkaalla Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan ulkomuseoalueella, joka on myös muinaisjäännösalue ja rauhoitettua aluetta. Pysythän siis polulla matkallasi Revontuliteatteriin; löydät alun museon oikealta puolelta, etuovien läheisyydestä.

Parhaimmillaan elokuvista on nautittu Revontuliteatterissa yli 30 asteen pakkasessa. Skábmagovat tarjoaa pehmikkeet lumipenkkien päälle, mutta huomioi silti ainutlaatuiset olosuhteet pukeutumisessasi.

 

 

Paikkoja: 250