SÄÄNNÖT 
OSALLISTUMISELLE

Festivaali


Skábmagovat – Kaamoksen kuvia
on alkuperäiskansojen elokuvafestivaali, joka pidetään vuosittain tammikuun lopussa Inarissa, 320km napapiirin yläpuolella. Tapahtuman pääjärjestäjä on Saamelaistaiteen Tukiyhdistys ry, ja pääyhteistyökumppanit ovat saamelaismuseo Siida, Saamelaiskäräjät ja Saamelaisalueen koulutuskeskus SAKK.

 
Festivaali tapahtuu kirjaimellisesti keskellä Saamen kulttuuria. Kilometrin säteellä tapahtumapaikasta sijaitsee Saamelaiskäräjät, Sámediggi, saamelaismuseo ja luontokeskus Siida, saamelaisten kulttuurikeskus Sajos, saamelainen ammattikoulu Sogsakk, saamelaisen käsityön keskus Sámi Duodji, ja Suomen saamelaisradio Yle Sápmi
 

Elokuvat näytetään saamelaisten kulttuurikeskuksessa Sajoksessa, saamelaismuseo Siidassa ja Revontuliteatterissa, joka on arktinen ulkoilmateatteri, ja näyttöä myöten kokonaan lumesta tehty. Festivaalin tunnukseksi muodostuneessa Revontuliteatterissa tähdet, kuu ja mahdolliset revontulet kuuluvat lipun hintaan. Viileimmät elokuvat on katsottu -30˚C (–86˚F) pakkasessa. 

 

Submission


Mitä haemme? 
Skábmagovat festivaalin ohjelmiston pääpaino on elokuvissa, joiden päätekijät tai yksi heistä on alkuperäiskansan edustaja. Päätekijä tarkoittaa tässä tapauksessa ohjaajaa, tuottajaa tai käsikirjoittajaa, ja ainakin yhden heistä tulisi kuulua alkuperäiskansaan. Elokuvat näytetään niiden alkuperäisellä kielellä ja englanninkielisillä tekstityksillä. 
 
Osallistumismaksu 
Skábmagovat ei kerää osallistumis- eikä ilmoittautumismaksua.
 
Viimeinen päivämäärä
Elokuvien on oltava järjestäjien saatavilla syyskuun lopussa. Hakijan on täytettävä nettisivuilta löytyvä submission lomake, josta ilmenee, miten elokuva välitetään järjestäjille sekä täysimittainen mediapaketti elokuvasta ja elokuvien tekijöistä. Jokaiselle elokuvalle on täytettävä oma lomake. 
 
Hyväksyminen
Ohjelmaan hyväksytyistä elokuvista ilmoitetaan tekijöille joulukuun alussa. Näytöskopio jokaisesta hyväksytystä elokuvasta on oltava järjestäjän saatavilla 10. Joulukuuta mennessä.  

SUBMISSION

Levykopiot toimitetaan osoitteella:
Skábmagovat Film Festival
Taiteellinen johtaja Jorma Lehtola
Hämeentie 95 B 29
00550 Helsinki
Finland

HUOM. DVD-levyjä ei palauteta. Muut formaatit palautetaan, jos niiden mukana tulee osoitteella varustettu palautuskuori.

Ulkomailta toimitettaessa merkitse lähetykseen: FOR CULTURAL PURPOSES – FESTIVAL PREVIEW ONLY – NO COMMERCIAL VALUE. Merkitse lähetyksen arvoksi korkeintaan 5 euroa (USD 7).

Festivaali ei lunasta tulliin jääneitä lähetyksiä.