Sámi Film - tietokanta saamelaiselokuvista

Sámi Film –tietokanta on Saamelaistaiteen Tuki ry:n ylläpitämä tietokanta, joka sisältää tietoa saamelaisista elokuvista ja tv-tuotannoista (pitkät ja lyhyet elokuvat, animaatiot, dokumenttielokuvat ja tv-sarjat). Saamelaistuotannoiksi on tässä tietokannassa laskettu kaikki tuotannot, joissa saamelaisia on ollut keskeisissä tehtävissä (esim. ohjaajana, tuottajana, käsikirjoittajana).

Tuotannot on luetteloitu tavallisen elokuvatietokannan tavoin tekijöiden ja elokuvien nimen mukaan. Tuotannoista on myös lyhyt esittelyteksti. Lisäksi tietokanta sisältää asiasanahaun, jonka perusteella on mahdollista etsiä itseään kiinnostavasta aiheesta tehtyjä tuotantoja. Asiasanahaku auttaa erityisesti saamelaiskulttuurista kiinnostuneita tai tutkijoita. Valtaosaa tietokannasta ylläpidetään suomeksi, saameksi ja englanniksi, ja tietokannan toivotaan auttavan saamelaistuotantojen pääsyä sekä kansainvälisille festivaaleille että ohjelmistotarjontaan muualla maailmassa.

Pikahaulla voit hakea elokuvia ja henkilöitä nimen perusteella. Tarkempia hakuja voit tehdä Haku -osiossa.

Palautetta palvelusta voit antaa palaute-sivulta löytyvän palautelomakkeen avulla.

Saamelaistaiteen Tuki ry

Saamelaistaiteen Tuki ry – Sámi Dáidaga Doarjjasearvi rs on yhdistys, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi saamelaista taidetta. Yhdistys on järjestänyt vuodesta 1999 alkaen Skábmagovat - Alkuperäiskansojen elokuva- ja TV-tuotantofestivaaleja. Aina tammikuun lopussa järjestettävät festivaalit esittelevät saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen elokuvatuotantoa.

Yhdistys järjestää myös mediatyöpajoja lapsille ja nuorille sekä tuottaa lasten ja nuorten lyhytelokuvia. Lisäksi yhdistys on tuottanut multivision Biekka Eallin (Tuulen elämää), osallistunut tv-ohjelma Olbmo Dolggit (Ihmisen sulat) tuotantoon ja tehnyt CD-rom Govadaksen sekä oppikirjan Biekka Eallin saamelaisesta kuvataiteesta vuosina 1996-98.

Yhdistyksen jäseninä on lähinnä saamelaisia, jotka haluavat tehdä saamelais- ja alkuperäiskansojen taidetta tunnetuksi sekä edistää siihen liittyvää tutkimusta ja koulutusta.