Mitä

 

Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat järjestetään 23.-26.1.2020 Inarissa. Festivaali tarjoaa areenan alkuperäiskansojen elokuville, unohtumattomia elokuvaelämyksiä moneen makuun sekä luontevan kohtaamispaikan erilaisille kulttuureille. Festivaalilla alkuperäiskansojen elokuvia päästään katsomaan jokaisena päivänä aamusta iltaan, erityisissä esityspaikoissa kaamosmaisemaan verhoutuneessa ympäristössä.

 

Festivaalin järjestää Saamelaistaiteen tuki ry tiiviissä yhteistyössä saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan sekä saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen kanssa. Skábmagovat on vanhin saamelainen elokuvafestivaali ja se järjestetään vuonna 2020 jo 22. kerran. Se tekee festivaalista myös yhden vanhimpia alkuperäiskansojen elokuvafestivaaleja koko maailmassa. Skábmagovat on vakiinnuttanut paikkansa ja kävijäkuntansa, johon kuuluu niin elokuvan ystäviä kuin kansainvälisiä elokuva-alan toimijoitakin.

 

Festivaalin keskiössä ovat luonnollisesti alkuperäiskansojen ja erityisesti saamelaisten tekijöiden elokuvat. Elokuvaohjelmiston rinnalla elämyksiä tarjoavat myös festivaalin oheistapahtumat, kuten työpajat, keskustelutilaisuudet ja konsertit. Festivaalin yhteydessä on perinteisesti järjestetty myös lasten ja nuorten päivä lähialueiden päiväkotilaisille ja koululaisille.