Missä

 

SKÁBMAGOVAT 2021 JÄRJESTETÄÄN KOKONAAN ONLINE-FESTIVAALINA. KAIKKI ELOKUVAT JA OHEISOHJELMAT TULEVAT NÄKYVIIN FESTIVAALIN AJAKSI STRIIMAUSALUSTALLE. TÄLLÄ KERTAA EMME JÄRJESTÄ SIIS FYYSISIÄ NÄYTÖKSIÄ INARISSA KORONATILANTEESTA JOHTUEN.

 

Elokuvafestivaalin puitteet tarjoaa Inarin kirkonkylä, joka on Suomen saamelaisalueen keskus. Inari on inarinsaameksi Aanaar, koltansaameksi Aanar ja pohjoissaameksi Anár. Inari on pinta-alaltaan Suomen suurin kunta ja se sijaitsee Lapin maakunnassa. Inari on nelikielinen kunta, jossa puhutaan suomea, pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Inarin kylällä, joka sijoittuu Inarijärven rantaan, asuu noin 700 ihmistä.

 

Festivaalin aikana elokuvataiteesta nautitaan kolmessa paikassa; saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan sekä saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen lisäksi myös kokonaan lumesta rakennettavassa Revontuliteatterissa. Revontuliteatteri on yksi koko festivaalin tärkeimpiä tavaramerkkejä eikä ihme, sillä parhaimmillaan yli 30 asteen pakkasella koetut leffahetket jäävät varmasti mieleen!

 

 

Näytöspaikat


0 Revontuli-lumiteatteri
1 Siida saamelaismuseo ja luontokeskus | Ravintola Sarrit
2 Sajos kulttuurikeskus | Kahvila Čaiju

 

Muita kylän palveluita

3 Hotelli Kultahovi & Ravintola Aanaar
4 Neste Inari
5 K-Market Inari | Otto-pankkiautomaatti
6 Papana bar
7 Hotelli Inari & Ravintola Aurora
8 Visit Inari
9 Sale Inari

 

Inarin kylältä löytyy majoitus- ja ravintolapalveluita, kaksi ruokakauppaa, huoltoasema ja toki paljon muutakin. Majoituskapasiteetti on kuitenkin kylällä rajallinen, joten suosittelemme varaamaan majoituksen ajoissa. Kannattaa myös huomioida, että julkinen liikenne on kunnan alueella rajallinen.