Miksi

 

SKÁBMAGOVAT 2021 JÄRJESTETÄÄN KOKONAAN ONLINE-FESTIVAALINA. KAIKKI ELOKUVAT JA OHEISOHJELMAT TULEVAT NÄKYVIIN FESTIVAALIN AJAKSI STRIIMAUSALUSTALLE. TÄLLÄ KERTAA EMME JÄRJESTÄ SIIS FYYSISIÄ NÄYTÖKSIÄ INARISSA KORONATILANTEESTA JOHTUEN.

 

Elokuvafestivaali Skábmagovat haluaa tehdä kunniaa alkuperäiskansojen elokuville, tarjota unohtumattomia elämyksiä, toimia luontevana ihmisten ja kulttuureiden kohtaamispaikkana sekä lisätä tietoisuutta arktisesta alueesta ja saamelaisesta kulttuurista.

 

Festivaalin päätavoitteena on luoda puitteet alkuperäiskansojen elokuvien esittämiselle maailmanlaajuisesti ja tuoda festivaalikävijän saataville sellaista elokuvataidetta, jota valtamedioissa harvemmin näkee. Skábmagovien merkitys erityisesti saamelaisen elokuvatuotannon levittämiselle on suuri. Festivaali tuo elokuvan ja oheisohjelman äärelle vakiintuneen kävijäkunnan, johon kuuluu myös kansainvälisiä elokuva-alan toimijoita ja erilaisten festivaaliorganisaatioiden edustajia, jotka etsivät uusia ja ainutlaatuisia tuotantoja omiin tarpeisiinsa.

 

Festivaali tuo ihmisiä yhteen ja elokuvien kautta yleisölle avautuu mahdollisuus tutustua erilaisiin kulttuureihin. Elokuva on oivallinen tapa jakaa tietoa, tunnetta, asenteita, maailmankuvaa, haasteita, ratkaisuja ja ajankuvaa kulttuurista. Skábmagovat haluaa osaltaan lisätä erilaisten ihmisten kiinnostusta toimia alkuperäiskansojen kulttuurien ja alueiden puolestapuhujana. Samalla Skábmagovat vahvistaa alkuperäiskansojen keskinäisiä suhteita, yhteistyötä, vuorovaikutusta, ymmärrystä ja yhteenkuuluvuutta.

 

Ainutlaatuisuudellaan Skábmagovat tarjoaa kokonaisvaltaisia festivaalielämyksiä. Erityinen ympäristö, merkitykselliset tapahtumapaikat, laadukas sisältö ja kiinnostavat oheisohjelmat kutsuvat Inariin vuosittain monipuolisen yleisön, jolle viikonloppu jää varmasti mieleen.