Lapset & nuoret

 

Lasten Skábmagovat

 

Lasten Skábmagovat-elokuvafestivaali pidetään torstaina 23.1.2020 klo 10 – 14 Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Lasten Skábmagovat on suunnattu kielipesille, päiväkodeille ja kouluille.

 

Alle kouluikäisille on omia elokuvanäytöksiä parlamenttisali Soljussa. Luvassa on saamenkielisiä lyhytelokuvia, tv-ohjelmia kuten Unna Junná -lastenohjelmaa, SVT:n ja NRK:n lasten TV:n tuotantoa sekä lasten ja tekemiä lyhytelokuvia. Elokuvien lisäksi pienimmille järjestetään saamenkielisiä leikki- ja tarinatuokioita.

 

Koululaisille on tarjolla lyhytelokuvia sekä pohjoissaameksi dubattu Frozen 2 Sajoksen Dolla-auditoriossa. Lisäksi he voivat osallistua elokuva- ja mediatyöpajoihin, aiheina tällä kertaa mm. animaatiot ja äänityöt Unna Junnán hengessä.

 

Lasten Skábmagovat- tapahtumaan on ilmoittauduttava etukäteen 13.1.2020 mennessä osoitteella tarja.porsanger@samediggi.fi tai puhelimitse 050-5696065.

 

Nuorten Skábmagovat

 

Nuorten Skábmagovat-elokuvafestivaali pidetään torstaina 23.1.2020 klo 10–14 Siidassa. Nuorten festivaali on tarkoitettu yläkoululaisille ja lukiolaisille.

 

Nuorille on tarjolla lyhytelokuvia sekä pohjoissaameksi dubattu tunnettu japanilainen anime-elokuva Henkien kätkemä (Spirited away). Henkien kätkemä on pitkä animaatio, joka on voittanut Oscar-palkinnon vuonna 2001. The New York Times -lehti on valinnut tämän elokuvan yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi maailmassa. Nyt elokuvaa voi katsoa saameksi.

 

Nuorten Skábmagovat- tapahtumaan on ilmoittauduttava etukäteen 13.1.2020 mennessä osoitteella tarja.porsanger@samediggi.fi tai puhelimitse 050-5696065.